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Students are expected to comply with the rules of the school and display self-discipline both in terms of their
behaviour and their studies. This includes, but is not limited to:

interacting politely with both adults and fellow students,

taking proper care of school property,

avoiding unsafe actions and activities,

trying one's best in all academic work.

St. Johns School Dress Code

(Governing Board Resolution: June 14,2000 Amended May 14, 2007)

Students are expected to be neat, clean, and well groomed. Clothing must be appropriate and non-
revealing for school.

The following items will not be tolerated:

—

. No clothing that reveals cleavage, midriff and/or underwear as well as tube tops and loose fitting
tank tops.

2. Shorts and/or skirts must be, with arms at one's side, at least as long as arms length (to the finger
tips).

3. Leggings and/or tights may not be worn without an article of clothing

on top which respects rule # 2.

4. Clothing bearing offensive comments or pictures.

5. All headwear (caps, hats, etc.) are forbidden when entering the building except for religious reasons.

6. All gang insignia are strictly forbidden in school.

Any student in violation of this dress code will be sent to the office. The administration will then inform the
parent concerned and the offending student may be sent home or will be given alternative clothing to wear.
Students who violate the dress code will have their names recorded by administration. Repeat offenders will
receive more severe consequences.

Smoking

In accordance with amendments to the Tobacco Act (R.S.Q., chapter T-0.01) assented to on June 17, 2005
the Council of Commissioners of Riverside School Board has adopted the following policy on the
protection of non-smokers at Riverside School Board,;

Smoking is therefore prohibited, at all times, in any building or on any property under the jurisdiction of

Riverside School Board. It is further prohibited for tobacco to be sold on the grounds of any school or
centre (Art. 17, par. 2). This policy has been in effect since May 31*, 2006
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